BANNERgijskl

 

 

Met de slogan HET ROER MOET OM is onlangs de verkiezingscampagne gestart van de Lokalen Rivierenland. De aftrap vond plaats in Tiel door het vaststellen van de kandidatenlijst voor de waterschapverkiezing van 18 maart.

Lijsttrekker van de Lokalen Rivierenland is de ervaren Gijs van Eeuwijk uit Velddriel.

 

Lokale Regiobelangen Rivierenland (LRR) is de vertegenwoordiger van de Lokale partijen binnen het gebied van waterschap Rivierenland. Vanuit een lokale insteek komt de partij op voor de belangen van de bewoners in het gebied. Het gaat de Lokalen in de eerste plaats om de goede uitvoering van de drie belangrijke kerntaken van het schap. Dat zijn veilige dijken en kades en voldoende- en schoon water. Dat kan volgens de Lokalen echter aanzienlijk goedkoper. “Wij willen efficiënt bezuinigen met behoud van de kerntaken, maar met liefst lagere of gelijkblijvende waterschapslasten voor onze bewoners”, stelt lijsttrekker Gijs van Eeuwijk. “Ook bij het waterschap groeien de bomen niet langer tot in de hemel”.

 

Het roer moet dus om!

 

De Lokalen willen hun doel onder meer bereiken door een goedkoper waterbeheerplan vast te stellen, oneigenlijke taken, zoals wegbeheer, af te stoten en de vervuiler meer te laten betalen. “Zolang er bezuinigingsmogelijkheden zijn, mogen de tarieven niet langer verhoogd worden”, aldus Van Eeuwijk. “Het kan niet zo zijn, dat slinkende gezinsinkomsten almaar geconfronteerd blijven met jaarlijks stijgende waterschapslasten”. Gijs van Eeuwijk gaat de uitdaging overigens niet alleen aan. Veel lokale partijen uit het gebied hebben kandidaten geleverd voor lijst 4 van de Lokalen Rivierenland. Op de plaatsen 2, 3 , 4, en 5 staan respectievelijk Dick van Zanten uit Gorinchem, Jan Obbema uit Elst ,Koos van Eijk uit Deil, en Rob Hoffman uit Leerdam.

 

Velddriel, 26 januari 2015.

 

Hierboven een foto van LRR lijsttrekker Gijs van Eeuwijk. Gijs is voor nadere inlichtingen, of commentaar bereikbaar op mobiel 06-27542946, of anders op nummer 0418-637255